Enterprise Architect

VakgebiedICT Architects
StandplaatsOmgeving Brussel/Antwerpen (Antwerpen)
SalariëringAfhankelijk van kennis en ervaring
Vacaturenummer696
Publicatie datum09-02-2020
De taken en verantwoordelijkheden

Als Enterpise Architect sta je in om te beslissen waar te investeren om maximale resultaten te behalen. Je helpt bedrijven bij het in kaart brengen van complexe informatieproblematieken. Je bevestigt strategische doelen, definieert kostenefficiënte mid en lange termijn road maps en ziet opportuniteiten waar je op inspeelt alsook door je helikopterview schakel je snel om zo risico’s aan te pakken. Dit alles om zo ervoor te zorgen dat bedrijven aanpasbaar worden zonder hun strategische focus te verliezen. De sleutel ligt dan ook in een sterk georganiseerd, goed uitgevoerd Enterprise Architectuur.

Je bent dus verantwoordelijk voor de volledige enterprise architectuur en de diverse lagen hierin, gaande van infrastructuuroplossingen, data warehousing, softwareapplicaties en Cloud oplossingen, etc. Hierbij ligt de focus sterk op integratie van nieuwe applicaties en technologieën aan de bestaande IT omgeving terwijl de continuïteit wordt bewaard. Je kiest de juiste tools, platformen en frameworks en bepaalt hiervoor de juiste IT oplossingen en houdt rekening met de IT budgetten, afhankelijk van de haalbaarheid binnen elke business case. Het aansturen van medewerkers is geen hoofdtaak, maar vormt nog steeds een onderdeel van je verantwoordelijkheden.

De profielkenmerken
 • Sterke ervaring als EA in verscheidene klant-specifieke omgevingen en in de subdisciplines; business, informatie, applicatie & infrastructure architectuur, etc.
 • Gedreven kennis van EA frameworks (bv. TOGAF), methodologieën & tools (bv. ARIS, MEGA, etc.).
 • Zeer goede kennis van de volledige SDLC.
 • Verder kennis van project methodologieën zoals Prince2 of SAFe, modeling techniques, zoals ArchiMate, UML of BPMN, kennis van EAI, SOA, Microservices, Open API’s, complexe event processing, etc. Kennis van applicatie development technologieën; .NET of Java/JEE alsook kennis van data management systemen.
 • Kennis van capability maturity models, zoals CMMI, van IT governance frameworks, zoals Val IT, COBIT en van software product quality (ISO 25000 zijn sterke troeven.
 • Je houdt ervan autonoom te werken, doch in je team te staan, proactief te zijn en verantwoordelijkheid te nemen/dragen.
 • Gepassioneerd door verandering en zin om mensen hierin mee te krijgen.
 • Je bent conceptueel, creatief en een kritische denker. Complexe omgevingen zijn uitdagend voor je.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (C-level interactie) en drukt je vlot uit in het Nederlands, en Engels. Frans is een plus.
Het aanbod
 • Een contract van onbepaalde duur of een lange termijn missie als freelancer waarbij je tewerkgesteld wordt in uitdagende projecten in complexe omgevingen.
 • De impact die je hebt: het zijn strategische missies waarbij jij objectief beoordeelt wat er noodzakelijk is en wat niet en dit in samenwerking met senior experts.
 • De mogelijkheid om bij te leren, door te groeien dankzij interne trainingen.
SOLLICITATIE? Neem contact op met onze recruiter
Patty GoetkintZaakvoerder +32 485 79 55 89
Stel een vraag