Werving & Selectie

Spice Up Your ICT Recruitment

Selectie en werving van ICT’ers
Veel ICT-profielen zijn erg gegeerd. Daardoor raken vacatures voor informatici maar moeizaam ingevuld. Geldt dat ook voor uw bedrijf? Laat u dan bijstaan door Chili Solutions. Onze selectie- en wervingsdiensten zijn specifiek afgestemd op IT’ers. Wij spreken hun taal, kennen uw noden en hanteren een persoonlijke en doeltreffende totaalaanpak. Zo werft u sneller de juiste medewerkers aan om uw bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

Match tussen bedrijf en kandidaat
De eerste stap naar een geslaagde rekrutering? U leren kennen. Via grondig overleg brengen we uw bedrijf helder in kaart. Van uw missie en visie tot uw producten en diensten. En van uw bedrijfscultuur en waarden tot uw verloningsbeleid. Daarna pluizen we uit welke profielen een match vormen met uw bedrijf. Zowel qua competenties en ervaring als persoonlijkheid.

Beproefde methodologie
Chili Solutions hanteert de KernTalenten-methode om een ‘blauwdruk’ te maken van kandidaten. Zo leggen we de persoonlijkheidskenmerken bloot onder de laag van klassieke talenten, aanleg en vaardigheden. En ontdekken we het ware potentieel van een kandidaat en zijn eventuele match met uw organisatie. Deze methode, ontwikkeld en verfijnd op basis van duizenden diepte-interviews, is uw beste garantie op een geslaagd huwelijk tussen bedrijf en kandidaat.


Waarom Kerntalenten en wat is het?

Bij Chili Solutions geloven we sterk in persoonlijkheid. Zo ook de match tussen ‘persoon’ en ‘organisatie’, én daar wringt het schoentje vaak tijdens selectieprocessen. Competenties zijn een belangrijk deel van het verhaal - maar niet alles - en zijn aan te leren. Gedrag in het verleden natrekken is een stukje van de puzzel, maar zegt alleen wat die persoon toen in dié situatie deed, niet nu, laat staan later - in een andere omgeving met andere mensen.

De ontbrekende puzzelstukjes liggen in een genuanceerd en grondig inzicht in de aard van het beestje, gecombineerd met zijn/haar intrinsieke motivatie én aanleg tot kunnen (= potentieel en talenten). Het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van iemands gedrag hangt daarbij altijd af van zowel de persoon zelf als van zijn/haar omgeving.

De KernTalentenanalyse geeft u als bedrijf een precies zicht op alles wat uw medewerkers in petto hebben, ook wat nog maar latent sluimert. U kan hen dan die jobs en rollen aanbieden die hen als persoon doen groeien, die hun competenties uitbreiden en hun verantwoordelijkheid doen toenemen op basis van wat zij allemaal in huis hebben.

Karakter, talenten en motivatie zijn elementen die stevig verankerd zitten. Al verandert een mens zijn hele leven, sommige dingen blijven enorm stabiel. Wist u dat zo'n 80% van uw talenten bij uw geboorte al vastliggen? Prof. Dr. Dick Swaab, hoofd hersenonderzoek in het AMC in Amsterdam heeft dit aangetoond.

Mensen aanwerven en duurzaam tewerkstellen betekent ook: verantwoordelijkheid nemen voor hun welzijn (én dat zij verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf). Vermijden van situaties waar ze ziek van worden, of beter nog: zorgen dat ze werken op taken waar ze blij van worden. Dat is een krachtige en vooral preventieve (!) aanpak tegen allerlei gezondheidsproblemen, stress en burn- & bore-out.
U weet nu dat een KernTalentenanalyse mensen in hun waarde en kracht zet en dat het ze goesting geeft zichzelf (weer) op de juiste rails te zetten.
U weet nu ook dat een KernTalentenanalyse perfect zicht geeft op wat mensen nu energie geeft en in de toekomst zal geven, en wat hen energie kost en zal kosten. En op wat hun ogen nu en later doet blinken, of juist niet.

En dit zijn de redenen waarom we bij Chili Solutions voor deze wetenschappelijk onderbouwde methode gekozen hebben.
Hoe match je al deze kennis met de noodzakelijke competenties in je organisaties? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.
Meer weten? Stel gerust een vraag
Beschikbare kandidaten